vrijdag 27 oktober 2006

Uitgebreid zoeken

Zoeken op internet. Een hele klus om de juiste informatie boven het toetsenbord te krijgen.
Zoekmachines in websites bieden vaak de mogelijkheid tot "uitgebreid zoeken". Een merkwaardige naam eigenlijk: Uitgebreid zoeken.
Wat je namelijk wilt als je voor uitgebreid zoeken kiest, is minder resultaten vinden en vooral zoveel mogelijk relevante resultaten. Dus beperk je je zoekvraag. Eigenlijk is de zoekmogelijkheid die op websites in eerste instantie geboden wordt het "uitgebreid zoeken". Alle andere mogelijkheden bestaan feitelijk uit beperkter en dus gerichter zoeken.

Ik pleit er dan ook voor om de term uitgebreid zoeken te vervangen door "gerichter zoeken".

woensdag 25 oktober 2006

Jethro Tull in Tilburg!!

Mijn muzikale helden komen optreden in mijn geboortestad... Can life get any better?!?

En dat 30 jaar nadat ik ze voor het eerst zag optreden in Ahoy in Rotterdam. Het was eerst een eenmalig acoustisch concert in 013 op 24 november. Nadat die show in 2 dagen was uitverkocht is er nog een optreden voorgeplakt. Dat kon ik natuurlijk niet over mijn kant laten gaan! Dus nog maar een kaartje gekocht. De eerste dag ga ik dus "alleen". De tweede dag met oud gezelschap.

Als eerst gaat mijn goede vriend Joost mee, die er 30 jaar geleden ook bij was. Hij wilde er wel weer eens bij zijn. Daarnaast is ook Lian, mijn echtgenote, mijn trouwe begeleidster sinds een jaartje of 20. Mijn zwagers Ton en Nino, die enkele jaren ook naar optredens van Jethro Tull mee zijn gegaan, en hun vrouwen, gaan ook mee.

Ik kijk er verlangend naar uit!


Dit ben ik vele jaren geleden in mijn Beastie T-shirt!